Hypnoterapi

Hypnoterapi kan bl.a. brukes til/ved:

• Selvutvikling
• Lav selvtillit
• Negative tanker/følelser
• Søtsug
• Stressmestring
• Søvnproblemer
• Fobier
• Vektreduksjon
• Røykeslutt

Hypnoterapi er en helt naturlig tilstand. Det er en tilstand man er i flere ganger daglig. Har du noen gang vært helt oppslukt i en spennende bok eller en film? Har du drømt deg vekk i en god låt? Har du noen ganger kjørt bil og kjørt forbi avkjørselen din? Har du vært oppslukt av TV’en, eller en hobby? Har du vært så dypt inne i en dagdrøm at du ikke har fått med deg det som skjer rundt deg? Alt dette er en tilstand der din underbevissthet “lytter”, altså en helt naturlig tilstand.

Det bevisste sinnet er toppen av isbreen, og det ubevisste sinnet er det under havoverflaten. Med hypnoterapi henvender vi oss til det ubevisste sinnet.

Hypnoterapi er en behandlingsform der du ledes inn i en dyp avslappende tilstand, som kan sammenlignes med en guidet meditasjon. Du kan da få tilgang til det ubevisste sinn, og gjøre endringer på det som er viktig for deg i livet ditt. Du kan få tilført nye gode ressurser, som f.eks. kan hjelpe deg til å bygge opp selvtillit og selvbilde.

Det er ofte i det ubevisste sinn problemet med å få til endringer ligger. Med hypnoterapi får vi det bevisste og ubevisste sinn til å samarbeide, slik at endringer skjer naturlig. Det bevisste sinnet er det logiske, mens det ubevisste sinnet er følelser og automatiske reaksjonsmønster. Når disse to delene går i samme retning skjer endringene enkelt.

Tenk på ditt ubevisste sinn som en hage, med den mest fruktbare jorden du kan tenke deg. Problemet er at ALT som slipper inn der vokser, ikke bare fine planter og blomster som f.eks. godt selvbilde, trygghet og livsglede, men også ugress som uvaner, misunnelse, sinne, lavt selvbilde osv. Med hypnoterapi river man opp ugresset fra roten og kaster det, og deretter sår man nye frø som du ønsker skal vokse å spire. Ønskelige endringer kan skje overraskende raskt i denne delen av sinnet. Varige endringer! Kropp og sinn vil gi slipp på årsaken som holder “problemet” på plass.

Noen mennesker forbinder hypnoterapi med noe skummelt der man mister hele kontrollen over seg selv og overtales til å gjøre dumme ting, eller sovner, og ikke husker hva som har skjedd. Denne forestillingen har nok kommet fra filmer, bøker, media eller TV-program. Faktum er det motsatte. Du er hele veien til stede, samtidig som du er i en avslappet tilstand. Du er helt bevisst på hva som skjer med deg og rundt deg. Du er bevisst dine tanker og hva som blir sagt, og du kan når som helst stoppe opp om det er ditt ønske.