Dette var utgangspunktet da jeg holdt motivasjons foredrag for en gjeng flotte damer.

Hvem er du?

Hvilke tanker har du om deg selv?

Er du din beste venn når du ser deg selv i speilet?

Spørsmålene kan utløse mange følelser i hver og en av oss.

Jeg tenker at selve nøkkelen til positive forandringer på alle områder i livet er at man godkjenner og aksepterer seg selv. Kritikk låser oss fast i det mønsteret vi ofte ønsker å endre. Forståelse og vennlighet overfor oss selv er en hjelp til å komme ut av dette mønsteret.

Sett pris på deg selv og den du er. Ros deg selv for det du faktisk får til. Skryt av deg selv, glem det vi ikke rekker, og det vi ikke fikk til i dag, da kommer vi inn i en god spiral. Vær glad i kroppen din og alt den får til.

Når tankene våre ikke jobber på lag med oss, havner vi raskt lenger ned i spiralen. FORDI TANKENE VÅRE STYRER FØLELSENE VÅRE. Hvor langt ned lar vi oss selv vandre før vi tar tak.

Det er opp til deg å bestemme - du er sjef i eget liv.

Når vi har tenkt å gjøre en endring på noe i livet vårt som ikke fungerer optimalt, kan det være lurt å sette av litt tid til å tenke over hvorfor en vil gjøre denne endringen, for endringer i seg selv starter på innsiden. Kjenn etter hva som rører seg på innsiden, følelser er ikke farlige, de vil bare fortelle deg noe som du kanskje ikke er bevisst.

For å bli motivert til en endring er det fint å ”spavende jorda” litt, som Louise L. Hay sier det. Se for deg en hage som ikke er vedlikeholdt på lenge - du kan sammenligne tankene dine med frøene du sår i hagen. Oppfatningene dine er som den jorda du sår disse frøene i.

Næringsrik, fruktbar jord skaper sterke, sunne vekster. Selv gode frø må kjempe for å kunne vokse i dårlig jord som er full av ugress og småstein. Hage-eiere vet at når man planlegger en ny hage eller gjør om på en gammel, er det viktigste av alt at man forbedrer jorda. Slik er det også med den jorda som sinnet vårt er, det vil si våre grunnleggende forestillinger og oppfatninger.

Alt starter med hvordan vi har det, hva vi tenker og hva vi føler.

Så start med  - Å SNAKKE FINT TIL DEG SELV - JEG ER BRA NOK SOM JEG ER - SLUTT Å KRITISERE DEG SELV!

Når disse tankene er satt ned i en god jord, vil det vokse og blomstre rundt deg!

 

spa vend jorda